Allt du behöver för att börja sticka med garn

Garn och stickor

Vad är det egentligen man behöver för att börja sticka med garn? Det är något som egentligen inte är så svårt att svara på då det egentligen enbart garn och stickor. Men det beror till stor del på vad man faktiskt hade tänkt sig att sticka. Ska det vara i en färg eller flera. Det kan helt enkelt finnas en del faktorer att ta med in i det hela. Men principen bakom vad man behöver för att börja sticka med garn är helt enkelt stickor, att sticka med och garn. Garnet väljer man själv beroende på vilken kvalitet och vilken färg man vill ha. Det skiljer sig nämligen markant mellan olika garntyper och tillverkare. Så därför ska man vara uppmärksam på vilken typ av garn man faktiskt behöver.

 

Om man inte redan från början är speciellt bra på att sticka så kan man använda ett mönster. Då får man helt enkelt mer eller mindre instruktioner på hur man stickar. Det är ett sätt att både lära sig att sticka men även att göra något man aldrig gjort tidigare. Det är inte alla projekt som är lika enkla att göra som andra. Därför kan det vara en bra början att använda sig av mönster.

Hur börjar man sticka?

Om man aldrig någonsin stickat tidigare så kan det vara bra att lära sig. Då kan man antingen be någon som kan sticka lära en eller använda sig av nätet. För det finns gott om instruktionsvideor på hur man stickar på nätet. Alla är självklart inte lika bra men det finns en del som är väldigt pedagogiska. Något som underlättar om man vill lära sig att sticka. För det är inte alltid som den personen som man känner och som kan sticka har samma tid som en själv. Om man själv enbart har tid att lära sig på kvällar och helger och den andre jobbar vid de tiderna. Därför så kan man börja att lära sig med hjälp av nätet.

När du köpt allt du behöver för att börja sticka med garn så är det bara att börja. Det kommer säkert bli fel de första gångerna. Men övning ger färdighet som man brukar säga och det gäller självklart även för stickning. Så det är enbart att öva tills man kan det hela. Sen kan man alltid börja med något enkelt som en grytlapp. Sen kan man göra mer avancerade saker.

Vart köper man allt man behöver för att börja sticka med garn?

Det finns gott om butiker som säljer detta. Både vanliga och e-butiker finns som gör det enkelt och smidigt att börja med stickning. Det är helt enkelt något som inte kräver någon större ansträngning att hitta.

Men om man inte bor i närheten av en vanlig affär som säljer detta så använder man bara nätet. Då kommer man få sakerna hemlevererade och kan börja relativt fort. Det går självklart snabbare att välja en vanlig butik då man får hem sakerna samma dag. Något man inte får med en e-butik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *