Barn i studion! Dags att införskaffa klämskydd!

klämskydd

Ett klämskydd är ett mycket billigt sätt för att skydda barn från att klämma sig i dörrar. Ett klämskydd finns i olika former och är gjorda av lite olika material. Det absolut vanligaste klämskyddet för barn är tillverkat av plast. Det går att installera ett klämskydd väldigt enkelt och det är ett mycket effektivt skydd som hindrar fingrar och händer från att hamna i kläm när dörren stängs. Även om man lär barn att inte sticka in sina händer i dörrar så kan olyckan vara framme när som helst. Speciellt om man har ställt drag i lokalen som medför att dörren kan stängas igen med en väldigt snabb fart som skapar en stor kraft. Om ett barn har sin hand i dörren då kan det skapa stora skador på barnets hand och i synnerhet fingrarna. Många dagis, förskolor och grundskolor väljer att installera ett skydd i sina dörrar för att förhindra att folk klämmer sig. Det är många barn som är i lokalerna på dagis och förskolor och det kan vara svårt att ha uppsikt över alla barn samtidigt. Om man då vet hur ett klämskydd för barn fungerar så kan man vara säker på att inget barn gör illa sig i dörrarna.

Det är inte alla som vet hur ett klämskydd för barn fungerar. De som ställer sig frågan hur fungerar klämskydd för barn kan få det förklarat för sig på ett enkelt sätt. Som tidigare nämnt finns det klämskydd i lite olika utformningar. Det finns bland annat klämskydd i framkant av dörr eller i bakkant av dörr. De skydd som sitter i bakkant av dörr fungerar ungefär som en båge som fäst över gångjärnen i dörren. När man sätter fast skyddet så gör det ingen skada på dörren utan de brukar ha en självhäftande yta som man helt enkelt klistrar fast i bakkanten av dörren. Sedan fungerar klämskyddet som så att dörren inte går att stänga igen helt. Vissa klämskydd för barn gör så att dörren stängs i ett lugnt tempo då klämskyddet fungerar lite som en stoppkloss som gör att gångjärnen får ett större motstånd när man försöker stänga dörren.

Sedan finns det en annan typ av klämskydd för barn som fungerar på ett annorlunda sätt. Ett skydd som sitter i framkant av dörr hindrar dörren från att gå igen helt. Det ser ut som en liten plastbit och fungerar som så att man fäster den i framkanten av dörren. Sedan fungerar klämskyddet på det sättet att när man försöker stänga dörren så är plastbiten som ett hinder för att dörren ska stängas. Om dörren stängs med en väldigt hög fart och hög kraft så kommer dörren att studsa tillbaka upp eftersom klämskyddet fungerar på det sättet.

Oavsett om man väljer ett skydd som installeras i bakkanten av dörren eller i framkanten av dörren så fungerar ett klämskydd för barn på ett mycket bra sätt. Att köpa och installera ett klämskydd för barn är ett mycket prisvärt och billigt sätt att förhindra för oönskade skador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *