När du behöver stänga in röken

fume-geyser-steam

Rökluckor är något som nästan alla fastigheter måste ha och som ska vara installerade redan när huset byggts. Men om det är en gammal fastighet så kan det krävas enligt lag att rökluckor installeras så fort som möjligt. Men detta skiljer sig beroende på ålder på fastigheten och andra faktorer och det kan vara en bra sak att kontrollera. För om du måste ha rökluckor men inte har några sådana installerade så kan det leda till störa bötesbelopp. Men det brukar gå rätt enkelt och smärtfritt att få sådana installerade om det inte redan finns. Men tänk på att använda ett företag som vet vad de sysslar med och som är vana vid installationer av rökluckor.

Vart ska man vända sig för att få rökluckor?

Det går enkelt att med en Google sökning hitta olika leverantörer av rökluckor och som kan installera dessa utan problem. Men se till att först göra en inspektion så att du är medveten om vad det kommer att kosta och hur installationen kommer att göras. För det är nämligen väldigt viktigt.

Om du inte vet om du måste ha rökluckor eller inte så kan du enkelt ta reda på det med ett par samtal. Först och främst brukar kommunen känna till vilka lagar och regler som fastigheter måste uppfylla. Så ett samtal till din kommun brukar ge klarhet i vad som krävs.

Om de mot förmodan inte vet om du måste installera rökluckor så kan du vända dig till en jurist för att få reda på vad som gäller.

ABAT AB tillverkar specialluckor utefter dina specifikationer. De har stor erfarenhet inom branschen och har tillverkat många rökluckor.

Varför krävs rökluckor?

Rökluckor används för att få bort rök från trapphus eller andra områden i en fastighet. Då det är röken som oftast är det farligaste om det brinner så är det en bra sak att ha. För om man saknar rökluckor så finns det ingen möjlighet att röken tar sig ut själv. Det kan leda till stora skador för de som ska evakueras från byggnaden. Då röken ofta är det som skadar flest människor. Därför krävs det att det i fastigheter finns rökluckor även om det kan finnas undantag. Men alla nybyggda fastigheter måste ha rökluckor inbyggda.

Ur en säkerhetsaspekt så är det en viktig investering att göra. Det kommer garanterat att rädda människor från skada och är en sådan sak som verkligen gör skillnad vid en brand. Så om du inte redan har sådana installerade se till att kolla om du inte kan göra det.

Hur fungerar rökluckor?

Rökluckor fungerar på ett sådant sätt att ett undertryck gör att röken sugs in. Röken leds sedan vidare ut och minskar risken för skador hos människor och djur som finns i fastigheten. Med hjälp av rökluckor så kan ett trapphus bli helt rökfritt och det gör att människor kan ta sig ut utan problem.

Det är en viktig aspekt som man behöver ha i åtanke när man funderar på om man ska installera rökluckor eller inte. Om en brand skulle ske utan rökluckor så ökar risken markant för att personer ska bli skadade. Rökluckor gör det helt enkelt säkrare vid en eventuell brand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *