PE-folie, vad är det egentligen?

pe-folie-vad-ar-det-egentligen

PE-folie är något som de flesta människor aldrig kommer i kontakt med. Det är nämligen en vara som används för att skydda mot fukt och ånga. Det är som sagt inget de flesta av oss kommer i kontakt med om man inte jobbar inom byggbranschen.  Det kan även användas på flera andra olika sätt.

Men den vanligaste användningen som vi har hittar för PE-folie är som en fuktspärr under golv. Något som kan vara väldigt användbart om man ska lägga nya sådana. Men om man är kunnig på det ämnet känner man säkert redan till vad PE-folie är för något.

Då det främst används som ett sätt att hindra fukt och ånga för att ta sig igenom så är det ibland använt i badrum eller andra våtutrymmen. Men då måste man först vara säker på att den PE-folie man använder håller den standard som finns. Annars riskerar man att det inte kommer att skydda så bra som det ska.

Vart köper man PE-folie?

Det finns som med allt annat ett stort utbud av PE-folie på nätet. Men det beror helt enkelt på vilken typ av PE-folie man behöver och vad det ska användas till. Om det gäller att använda PE-folien som en fuktspärr så finns det gott om återförsäljare som säljer dessa.  Men om det är något annat man behöver den till så kan man behöva kontakta en tillverkare direkt för att lösa det. Men då PE-folie har ett relativt brett användningsområde så kan det finnas återförsäljare även av det du behöver.

Det bästa sättet för att köpa PE-folie är att först läsa den information som man enkelt hittar på nätet. Då kan man utan några problem få fram den PE-folie som kommer passa ens eget behov. Men man kan också hitta diskussioner och inlägg från människor som provat den varan. Då kan man undvika att köpa från en butik eller tillverkare som gör sämre PE-folie än andra.

En tillverkare av PE-folie är FairFlex AB. De tillverkar flertalet olika industrifilmer och säckar. Kika in deras hemsida för mer information om deras utbud samt kontaktinformation till dem.

Finns det olika typer av PE-folie?

Det finns tre olika standarder av PE-folie. PE-300, 500 och 1000 finns. De håller alla ungefär samma smältpunkt på omkring 135 grader. Men de skiljer sig i hållbarhet och även i hur bra de fungerar till olika saker. Beroende på vad PE-folien ska användas till så kan man behöva använda den starkare varianten. Men det får man enklast information om från tillverkaren eller från butiken som säljer PE-folie.

Det är helt enkelt inte så enkelt att alltid avgöra vilken standard av PE-folie man behöver använda sig av. Men det finns en mängd information om detta på internet. Det går även att fråga tillverkaren eller butiken för att få lite mer teknisk information. Men om det bara är som fuktspärr man ska använda sig av PE-foliet för så finns det flera e-butiker som säljer sådana. Hos de e-butiker som finns kan man även läsa omdömen från tidigare kunder. Så slipper man köpa PE-folie som inte funkar som fuktspärr i tillexempel badrum eller liknande. Läs alltid igenom allt som tillverkaren och butiken anger då du på det sättet kan undvika att köpa fel PE-folie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *