Trollkarl i Stockholm eller Göteborg

Trollkarl och magiker i Stockholm eller Göteborg

En trollkarl är en man eller kvinna som utövar magi i olika former. Trollkonsterna kan förutom magi även kallas för trolleritrick. Att hitta en trollkarl i Stockholm eller Göteborg är idag väldigt enkelt. Det finns ett bra utbud i städerna på personer som arbetar med trollkonster. Det är Sveriges två största städer och det gör att man enkelt kan finna en trollkarl att hyra i både Göteborg och Stockholm.

Uppträdande

Vanliga tillställningar som trollkarlar uppträder är på barnkalas och andra typer av festligheter där människor har samlats. Exempelvis kan man hyra in en trollkarl till en kick-off med företaget eller så kan man hyra in en trollkarl på en helt vanlig fest. Idag är trollkarlarna i Göteborg och Stockholm väldigt duktiga och kan anpassa sina shower efter klientelet i publiken. För en yngre publik på exempelvis ett barnkalas kanske trollkarlen inte använder sig av de mest avancerade tricken. Men vid andra tillställningar där publiken är lite äldre så kan det passa bättre med mer avancerade och storslagna trollkonster.

Funderar du på andra benämningar för en trollkarl i Göteborg eller Stockholm? Ibland kan en trollkarl även kallas för trollkonstnär, häxmästare, illusionist eller magiker. Det vanligaste alternativet till ordet trollkarl är magiker. Det är en benämning som de flesta känner till och benämningen är för de flesta lika tydlig som trollkarl. Oavsett vilken benämning man väljer att använda sig av så brukar man avse precis samma personer.

Både Göteborg och Stockholm är städer som är fyllda med underhållningsmöjligheter och att titta på en trollkarl kan man även göra på en trollerishow. En trollerishow kan liknas vid en standup show men skillnaden är att trollkarlen istället utövar magi och gör trolleritrick.

 

en trollkarl även kallas för trollkonstnär, häxmästare, illusionist eller magiker.

 

Uthyrning

Det vanligaste i Göteborg eller Stockholm är att trollkarlen hyrs ut på timbasis. Det betyder att man betalar för varje timme som trollkarlen är på plats och utövar sina trolleritrick. Men både i Göteborg och Stockholm finns det andra alternativ som exempelvis fastpris. Det innebär att man gör upp med trollkarlen innan showen och bestämmer hur mycket det ska kosta samt hur lång tid trollerishowen ska pågå. En trollerishow i Göteborg eller Stockholm kan utföras på olika ställen. Det vanligaste är att man gör det i en lokal där det får plats med publik på ett bra sätt.

Finns det bara magiker och trollkarlar för vuxna?

Begreppet clown är en benämning som många förknippar med en person som göra roliga saker. Idag är det många clowner som även kan agera trollkarl på exempelvis barnkalas. I Göteborg och Stockholm finns det ett stort utbud av personer som arbetar som clowner. Även om det kanske inte blir dom mest avancerade trolleritricken som en clown utför så är det väldigt uppskattat bland den yngre publiken. Oavsett om man letar efter en trollande clown i Göteborg eller Stockholm så är det relativt lätt att finna det man söker. Det lättaste är att göra en sökning på internet för att hitta clowner som även kan trolla.

Om man är ute efter lite mer avancerade trolleritrick rekommenderas det ändå att man hyr in en riktig trollkarl som endast arbetar med att utöva magi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *