Vilka använder plissegardiner?

gardiner och persienner

Det flesta känner till persienner och andra typer av skydd för fönstren så att solen inte lyser in för mycket. Men det är inte alla som faktiskt har hört talas om plissegardiner och det är en relativt ny uppfinning som fungerar på ett liknande sätt som andra solskydd.

Men med den största fördelen att dessa gardiner faktiskt kan flyttas på ett helt annat sätt än till exempel persienner eller gardiner. Man kan nämligen täcka delar av ett fönster istället för hela. Man kan flytta plissegardinerna både uppåt och nedåt och inte bara nedåt som med persienner. Därför är det ett väldigt bra alternativ som då de är måttbeställda skyddar mot solljus på ett helt annat sätt än vanliga gardiner och persienner.

Då det är måttbeställda så täcks hela fönstret och det är den enda gardinen eller persiennen som helt stänger ute solljus. De är inte speciellt svåra att montera och det finns gott om instruktionsfilmer på nätet som man kan använda sig av när man ska montera plissegardinerna.

Vart köper man plissegardiner?

Då det faktiskt inte är så många som känner till plissegardiner då det fortfarande är relativt nytt så är det inte alla som känner till att man faktiskt kan köpa dem lite varstans. Både på olika heminredningsbutiker men även på helt dedikerade e-butiker på nätet.

Det är inte alla plissegardiner som är måttbeställda men då det numera är standardstorlekar på fönstren så är det ganska enkelt att hitta det måtten man behöver. Om man har fönster som inte är i standardstorlek så kan man helt enkelt behöva beställa dem på nätet.

Men det beror helt och hållet på som sagt vilken typ av fönster man har och vilken storlek dessa är i. Men med plissegardiner så kan man få ett betydligt mörkare rum. Man stänger nämligen ute betydligt mer solljus än vad man gör med vanliga persienner och gardiner.

Det är helt enkelt inte speciellt svårt att hitta butiker som säljer plissegardiner idag och om man inte vill åka till en vanlig butik för att köpa dem så kan man beställa dem på nätet. Det gör även att man smidigt kan få dessa hemlevererade till en väldigt låg kostnad och man slipper då bära hem dem.

Vilka är fördelarna med plissegardiner?

Först och främst så gör de jobbet betydligt bättre när det gäller att hålla ute solljus. Då man även kan justera dem på ett mer avancerat sätt så kan man fortfarande kunna se ut utan att få in solljus. Man kan även delvis dölja ett fönster så att man till exempel insynsskyddar vissa delar av fönstret men inte andra. Det är helt enkelt väldigt mer flexibelt att använda plissegardiner än att använda sig av vanliga persienner eller vanliga gardiner.

Det gör helt enkelt att man själv kan avgöra hur man ska täcka fönstret helt efter de förutsättningar som finns i ens eget hem. Man kan till exempel ha dataskärmen nära ett fönster och med hjälp av plissegardiner göra så att solen inte lyser på skärmen. Men fortfarande kunna se ut genom fönstret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *